„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

...az élet csodáját várod

2018. április 01. - pszicho életvezetés
Nők, akik az élet csodáját várják
(© Depositphotos.com / Paul Hakimata)


- Várat magára a baba?
- Vagy már a hasadban van?
- Félsz a szüléstől?
- Természetes szülésre vágysz?
- Milyen anya leszel? 

Anyává válni a legnagyobb dolog az életünkben. Ezért is fontos, hogy hogyan készülünk rá. 20 éves koromban a Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat önkéntes segítőjeként olyan szerencsém volt, hogy Bakó Tihamér pszichológus képzésére járhattam. Egyszer egy 40 év körüli csoporttársam azt mondta, hogy ő már nem akar a múltjával foglalkozni, elege van annak feldolgozásából… Erre Tihamér azt mondta, hogy „ha nem magadért, a gyerekeidért érdemes csinálni”. Ez a mondat mély nyomokat hagyott bennem, és azóta is sokszor eszembe szokott jutni a saját gyerekeim vagy a hozzám fordulók kapcsán. Fontos hogy mit adunk vagy mit nem adunk tovább nekik. És az is fontos, hogy ezt egy tudatos újradöntés előzze meg (Erik Berne -féle sorskönyvből való kilépés). Ebben is tud segíteni a kineziológia és az életvezetési (pszichológiai) tanácsadás. 

Ha várat magára a baba, pedig már nagyon akarjátok, annak is számtalan lelki blokkja (ami akár testi tünetet is okozhat), akadályozója lehet. Akár a múltunkból, akár a jelenben valami olyan dolog, amit előbb meg kell oldanunk ahhoz, hogy a baba megfoganjon. A kineziológia segít abban, hogy ezeket a lelki elakadásokat megtaláld, és fel tudd oldani, hogy minél előbb anyává válhass! 

Amikor várandósok leszünk, megváltozik sok szempontból az életünk. Mind lelkileg, mind testileg nagy megpróbáltatással jár ez a 9 hónap, amit különbözőképpen viselünk. Akik természetes szülésre vágynak, azok számára fontos, hogy az irányítás és a döntés joga a saját teste fölött az ő kezében maradhasson, a baba már az első pillanatban jó kezekben legyen, élvezhesse az „aranyórát”. Fontos, hogy tudatosan legyünk jelen a saját szülésünknél. 

A kineziológia lehetőséget biztosít arra, hogy a szüléssel kapcsolatos félelmeket, szorongásokat a várandósság alatt feldolgozzuk, oldjuk, ezzel nagyobb esélyt adva a szép szülésélménynek

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr2713799070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása