„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

....megkaptad a csodát, de dolgozni kell vele

2018. április 01. - pszicho életvezetés

Nők, akik már megkapták a csodát, de dolgozni kell vele
(© Depositphotos.com / Sergey Mostovoy)


- Vajon jó anya vagyok?
- Jól csinálom?
- Munka mellett hogyan lehet összeegyeztetni a háztartást és a családot?
- Hogyan legyek egyszerre anya, feleség, társ, dolgozó nő?
- Hogyan találok új társat gyerek(ek) mellett?
- A tested jelez, de nem érted, hogy mit üzen? (Testi tüneteid vannak?) 


A XXI. században, amikor az internet és Dr. Google jó barátunkká vált, nehéz megtalálni magunkat anyaként. Mindenről van szakirodalom és mindennek az ellenkezőjéről is, mindenki mást mond gyereknevelésről, hozzátáplálásról, szobatisztaságról…, de kinek higgyünk? 

Számtalan kérdés, dilemma merül fel bennünk, és ilyenkor jól jön egy külső szem, egy kis beszélgetés, stresszoldás, ami segít megtalálni önmagunkat! 

Anyának lenni nem csak azt jelenti, hogy anyák vagyunk 0-24 órában. Helyt kell állnunk feleségként, nőként, társként, munkavállalóként és még ki tudja hány szerepben. Meg kell találnunk újra az egyensúlyt az életünkben. 20 éves koromban a Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat önkéntes segítőjeként olyan szerencsém volt, hogy Bakó Tihamér pszichológus képzésére járhattam. Egyszer egy 40 év körüli csoporttársam azt mondta, hogy ő már nem akar a múltjával foglalkozni, elege van annak feldolgozásából… Erre Tihamér azt mondta, hogy „ha nem magadért, a gyerekeidért érdemes csinálni”. Ez a mondat mély nyomokat hagyott bennem, és azóta is sokszor eszembe szokott jutni a saját gyerekeim vagy a hozzám fordulók kapcsán. Fontos hogy mit adunk vagy mit nem adunk tovább nekik. Ehhez elengedhetetlen, hogy dolgozzunk magunkkal, amihez a kineziológia és az életvezetési (pszichológiai) tanácsadás segítséget tud nyújtani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr2213799076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása