„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Üvölts az egészségedért!

2016. december 09. - pszicho életvezetés

A mindennapok során azt tapasztalom, hogy sokszor és sokaknak nagyon nehéz a dühvel mit kezdeni. Én is közéjük tartozom. Ma reggel például mentünk az oviba, és egy autós úgy parkolt, hogy a járdán nem lehetett gyerekkel együtt rendesen elmenni. A vezetője benne ült, mutattam neki, hogy menjen kicsit hátrébb, mert túllóg a vonalon, ő meg felháborodva mutogatott nekem, hogy mégis hogy képzelem, hogy ő itt ezért tenni fog bármit is, hogy a gyalogosok elférjenek a terepjárója előtt. Majdnem felrobbantam a dühtől, de mivel gyerekkel voltam, ezért csak nyeltem, és nem álltam le vele vitatkozni.

Ez egy hétköznapi történet, ami gondolom sokakkal megesik, és akkor még nem is említettem a valódi konfliktusokat, stresszes helyzeteket, ami a munkahelyünkön vagy otthon ér minket. Na igen, rengeteg stressz, dühöngés és szorongás ér minket egy nap, soknak az ingerküszöbe már nem is éri el a kritikus szintet, mert annyira hozzászoktunk, hogy figyelemre sem méltatjuk, de a mögötte rejlő feszültség ott marad, és valamit kezdeni kell vele, hogy a végén ne akkor eszméljünk, amikor már túlteng a gyomorsav, vagy megjelenik magas a vérnyomás.

kiabalas.jpg

Íme 3 technika arra, hogy hogyan tehetünk magunkért, amikor a feszültség bennünk ragad:

  1. Hasi légzés: Stresszes helyzetben a légzés felszínessé, szaporává válik, ezért nyugtató hatású a hasi légzés bevetése. A kezünket a hasunkra tesszük, és úgy szívjuk be a levegőt, hogy a kezünk megemelkedjen, majd kifújjuk a levegőt. Elég már 5 ilyen hasi légzés ahhoz, hogy oldódjon a feszültség.
  2. Told el a falat: Ez a technika tökéletes arra, hogy a testben felgyűlt feszültség elszálljon. Próbáld meg teljes erődből eltolni a falat 10 másodpercig. Ismételd meg háromszor. Ettől minden izmod megfeszül, majd hirtelen elernyed, ami a progresszív relaxáció alapja, automatikusan beindítja az agyban az ellazulás folyamatát, a feszültség pedig elpárolog.
  3. Üvölts naponta minimum egyszer: Nagyon egészséges, ha naponta egyszer időt szakítasz arra, hogy kiüvölts magadból minden felgyülemlett feszültséget. Persze ne a párod, főnököd vagy gyereked fejét üvöltsd le! Ha autózol, akkor az egyik piros lámpánál kiabálj egy akkorát, amekkorát csak tudsz! Vagy menj ki egy közeli erdőbe (üres térre, ahol nem néznek hülyének), és ott tedd meg ezt. De lehet akkor is üvölteni, amikor egyedül vagy otthon. Pároknak azt szoktam javasolni, hogy csinálhatják együtt (nem egymással!) is ezt a feszültségoldó technikát például úgy, hogy szavak helyett számokat üvöltenek egymásnak, vagy megpróbálják túlüvölteni a másikat. A végén lehet egy jót nevetni együtt.

paros_uvoltes.jpg

Sok egészséges üvöltést kívánok!

Ha segítségre van szükséged, keress bátran!

Pszicho életvezetés a személyre szabott támogatás a nehéz élethelyzetekben! Elfogadó légkör, meghallgatás és problémamegoldás integratív szemléletben!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, köszönöm!

Ha szeretnél máskor is olvasni tőlem, nyomj egy kedvelést a Fb-on!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr7712034811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.12.09. 12:53:05

Ez tényleg hatásos. Én ezt rendszeresen csinálom mikor az Alkotmány utcában meglátom vmelyik gxxxi nyálamtitkárt. A nyuggerek csak néznek, nyelnek, hogy most mivan...és mire beérek senkit sem csapok széjjel.

Lángharcos 2016.12.09. 17:39:44

@Burgermeister: Lehet ezért volt régen kint mindenhol az aktuális vezetők képe minden közös helyiségben... :D
süti beállítások módosítása