„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Fókuszolás-orientált terápia

2024. január 01. - pszicho életvezetés
  • Hogy érzed most magad?
  • Kösz, megvagyok, nincs semmi extra. És Te?

Ismerős ez a párbeszéd? Naponta akár többször is elhangozhat ez a kérdés anélkül, hogy a válaszon valóban elgondolkodnánk, vagy valóban kapcsolatba szeretnénk kerülni azokkal az érzetekkel, amik bennünk vannak, elvégre ki akar együtt lenni a szorongásával, félelmeivel, pánikjával, gyászával, és ki tudja mennyi nehéz érzésével önszántából? Inkább minél előbb szabadulnánk ezektől, nem? De sajnos ezek az érzések nem így működnek. Minél inkább nem karunk róluk tudomást venni, szabadulni akarunk tőlük, ezek nem engednek, ragaszkodnak hozzánk, a legváratlanabb pillanatokban bújnak elő, és akadályoznak minket a munkában, pihenésben, másokhoz való kapcsolódásban.

De vajon mi történne akkor, ha magadtól kérdeznéd meg, hogy „hogy érzem most magam? Mi van most bennem?”, és a válasz elől nem akarnál elmenekülni, nem akarnád elkerülni mindazt, ami benned van. (Ha el akarod kerülni, akkor is benned van, szóval igazából érdemes lehet taktikát váltani. 😊) Ha lenne időd és tered is arra, hogy megválaszolhasd őszintén, hogy mi van MOST benned?

Lehet, hogy megéreznéd, hogy egy kicsit feszült vagy, hogy a válladnál be vannak állva az izmok, és a gyomrodban van valami fura érzés. Vagy az is lehet, hogy ahogy elkezdesz befelé figyelni, megéreznéd, hogy van valami érzeted, ami ott van belül benned, csak most vetted észre. Talán szavaid sincsenek még rá, hogy mi lehet, de a figyelmedet kéri. És ahogy megkapja ez az érzet a figyelmet és teret, megmutathatja magát, láthatóvá válhat, kapcsolódhat hozzá valami, ami elindíthat egy változást benned: gyógyulhatsz az élmény, megélés által.

A fókuszolás orientált terápia pontosan ebben segíthet Téged. Ebben a gyógyító kapcsolódásban önmagadhoz, ahol a traumák, blokkok oldódhatnak, régi sérülések gyógyulhatnak.

A fókuszolás során megtapasztalhatod, hogyan kapcsolódhatsz önmagadhoz, a múltadhoz, traumáidhoz, belső gyermekedhez, korai tapasztalásaidhoz, és az ezekkel való belső munka során gyógyulhatsz, változhatsz itt a jelenben.

Ha úgy érzed, hogy ez a Te utad, ha szívesen gyógyulnál egy elfogadó, biztonságos térben, kapcsolódásban, keress bátran!

Jelentkezés: kovesi.mariann@gmail.comhogy_vagy_most.jpg

http://onebrain-kineziologia.hu/eletvezetesi-tanacsadas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr3018292897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása