„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

"Nem vagyok biztonságban"- szorongás és pánik karantén idején

2020. március 18. - pszicho életvezetés

A „nem vagyok biztonságban” alapélmény lehet most sokunk számára.

Aki ma a földön él, egyikünk életében sem volt olyan, amit most a világ a következő hetekben át fog élni.  

Csak fantáziánk lehet arról, hogy hogyan fogjuk viselni a bezártságot, összezártságot, a bizonytalansággal járó stresszt. Nem tudjuk, hogy meddig kell korábbi életvitelünkből kiszakadva élnünk. Folyamatosan alkalmazkodnunk kell az új helyzethez. Nekünk- Magyarországon- most még itt van az, hogy fokozatosan változik meg a világunk, a korlátozások napról-napra egyre nagyobb helyet foglalnak el régi életünkből. Máshol a világban már emberek milliói élnek karanténban.

covid-19_tulelocsomag.jpg

Nagyon különbözőek vagyunk, ezért a stresszre is sokféleképpen reagálhatunk. Van olyan, akinek az a fantáziája, hogy jól tűri a bezártságot, és van olyan, aki ha arra gondol, hogy pár nap múlva teljes karantén lesz, már attól összeszorul a gyomra.

Aki hajlamos a szorongásra, pánikra, még inkább ki van annak téve, hogy ez az új helyzet mit tesz a tüneteivel. Tartós stressz hatására a tünetek felerősödhetnek vagy visszatérhetnek. Aki tudja magáról, hogy hajlamos a szorongásra, érdemes megtenni a megfelelő előkészületeket.

 

Listázhatja, hogy milyen technikái vannak arra, hogy a szorongását csökkenthesse (itt egy részletes lista sok-sok technikával), kik azok az emberek, akiket fel tud hívni, ha a tünetei erősödnek, és időben (már akár enyhe tünetek esetén is) érdemes szakemberrel felvenni a kapcsolatot!

Érdemes lehet egy listát összeállítani, ami két csoportra osztható:
  1. mindennapi életbe beépíthető szorongást csökkentő dolgok, technikák
  2. amikor a szorongás felerősödik, akkor alkalmazható technikák

Fontos, hogy ne maradj egyedül a félelmeiddel! Fontos, hogy tegyél a megelőzésért, tegyél azért, hogy a lelki és mentális egészségedet megőrizd!

Fontos, hogy felismerd, ha segítségre van szükséged!

Skype-on, FaceTimeon, Viberen várlak, ha segítségre van szükséged!

 

Ha segítségre van szükséged, keress bátran! Email: kovesi.mariann@gmail.com

Pszicho életvezetés a személyre szabott támogatás a nehéz élethelyzetekben! Elfogadó légkör, meghallgatás és problémamegoldás integratív szemléletben!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, köszönöm!

Ha szeretnél máskor is olvasni tőlem, nyomj egy kedvelést a Fb-on!

 

http://onebrain-kineziologia.hu/eletvezetesi-tanacsadas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr315533706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása