„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” -Lao Ce

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Pszicho életvezetés- A személyre szabott támogatás

Emlékeink fogságában

2017. február 14. - pszicho életvezetés

Van olyan élményed, hogy sok év távlatából visszaemlékszel valamire, és olyan érzésed van, mintha csak tegnap lett volna? Ha ez egy rossz élményekkel teli emlék, akkor átélheted újra és újra azokat a nehéz érzéseket, amiket akkor éreztél, ami mindez veled történt.

Hogyan lehetséges ez? És hogyan akadályozza ez a működési mód a mindennapi életünket?

no_borton_2.jpg

Az emlékek sokszor úgy működnek, hogy felidézzük őket, újrameséljük, történetekbe ágyazzuk, újra átéljük, vagyis gyakorlatilag így tápláljuk időről időre. Ha egy negatív emlékkel így teszünk, akkor észrevétlenül is a börtönünkké válik: hosszú éveken keresztül hordozunk magunkban a sérelmeket, megbántottak vagyunk, elkerülünk bizonyos helyzeteket, nem cselekszünk meg bizonyos dolgokat, nem állunk szóba számunkra fontos emberekkel… Ez a működési mód boldogtalanná, de akár beteggé is tehet idővel minket.

Amikor valakinél eljön annak a felismerésnek az ideje, hogy bárminek, ami vele történt (vagy éppen pont nem történt meg a múltban és hiányzott), addig van hatása a jelen életére, amíg energiával táplálja azt, akkor elindulhat a változás és változtatás útján!

Nem vagyunk azonosak az emlékeinkkel és átélt érzelmeinkkel!

Ami volt, az elmúlt, és ha sikerül a "megfelelő polcra" felhelyezni az emlékeimet (minden vitathatatlan fájdalmával és szomorúságával együtt), ha sikerül elfogadnom azt, hogy felnőttként dönthetek arról, hogy hogyan élem az életemet, és engedélyt adok magamnak arra, hogy mindazok mellett és mindazok ellenére, ami velem a múltban megtörtént, lehetek boldog, akkor hatalmas lépést tettem magamért!

 

Ha segítségre van szükséged, keress bátran!

Pszicho életvezetés a személyre szabott támogatás a nehéz élethelyzetekben! Elfogadó légkör, meghallgatás és problémamegoldás integratív szemléletben!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, köszönöm!

Ha szeretnél máskor is olvasni tőlem, nyomj egy kedvelést a Fb-on!

http://onebrain-kineziologia.hu/eletvezetesi-tanacsadas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoeletvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr4112258058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása